Multiresource
Image default
Auto’s en Motoren

Occasions Honda Civic

De Honda Civic heeft al een bijzonder rijke historie opgebouwd en het is tamelijk uniek dat een auto die al in 1972 voor het eerst verscheen nu nog steeds deel uitmaakt van ons verkeersbeeld. De Honda Civic was aanvankelijk niet groter dan de Mini en de eerste versie kreeg een 1,1 liter motor met 52 PK. In ons land werd de Civic eigenlijk pas vanaf de vierde generatie – we spreken dan van 1987- populair.

Pas vanaf de vierde generatie populair

Occasions Honda Civic waren gewild, zijn gewild en zullen dat altijd blijven ook. Want de Civic heeft onderhand iets magisch. Het succes in ons land begin dus niet al in 1972, maar zo’n vijftien jaar later. De Civic was ondertussen wat groter en kreeg de beschikking over het DOHC-systeem. Daardoor kon sneller een hoger toerental gehaald worden. Daarna waren de Honda Civics niet aan te slepen en werden ook de occasions van de Honda Civic erg populair. Met name het sportieve uiterlijk van de auto scoort bovengemiddeld, zoals bekend is dat het in een Honda ook gewoon altijd prettig sturen is. De auto biedt veel voor relatief weinig en de oude occasions van de Honda Civic worden zo onderhand collectors items, zeker de eerste uitvoeringen.

Iedereen krijgt wel eens te maken met een lekke band

Hoewel de Honda Civic nog steeds te boek staat als een prima wagen en als betrouwbaar bovendien, is een lekke band iets waar we als bestuurder van een auto altijd wel een keer tegenaan lopen. Geen paniek, want je kunt ook zonder duur abonnement tegenwoordig pechhulp krijgen in de vorm van RoadGuards, een collectief van zo’n 800 monteurs. Je belt en binnen een half uur is er een monteur bij je om je verder te helpen. Afrekenen kan vervolgens gewoon bij de monteur. Kind kan de was doen dus.