Multiresource
Image default
Zakelijk

Personeelsplanning software kopen? Let hierop

Wil je personeelsplanning software gaan aanschaffen? Het kan een flinke klus zijn om de juiste software voor je personeelsplanning te kopen. Er zijn diverse pakketten op de markt, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Je wilt immers dat een pakket geheel op jouw wensen aansluit. Wat moet je je precies afvragen als je op zoek gaat naar de juiste software voor jouw personeelsplanning? Wij hebben de vragen die je jezelf kunt stellen voor je op een rij gezet. Zo kun je straks eenvoudiger de juiste personeelsplanning software voor jouw bedrijf of organisatie vinden.

Is de software toekomstbestendig?

Allereerst is het belangrijk dat je personeelsplanning software koopt die ook in de komende jaren gebruikt kan worden. Daarom is het belangrijk dat de software niet alleen nu goed is, maar zich ook nog ontwikkelt. Zo weet je zeker dat je de komende jaren zonder zorgen gebruik kunt maken van de software en je niet verplicht bent om naar een ander pakket over te stappen. Het is namelijk zonde als je nieuwe internetbrowser niet meer het planningssysteem dat je gebruikt ondersteunt.

Kun je zelf de instellingen beheren?

Let ook goed op of je zelf de instellingen kunt beheren vanuit de software. Misschien lijkt dit vooralsnog niet van belang, maar het is vaak zo dat wanneer er gestart wordt met het gebruiken van personeelsplanning software er bepaalde dingen worden ingesteld. Echter blijkt na een specifieke periode dat er toch aanpassingen gemaakt moeten worden. Dit zorgt vaak voor extra kosten. Als je zelf je instellingen kunt beheren, voorkom je juist extra kosten. Ga je personeelsplanning software kopen, dan raden we altijd aan af te vragen of er bijkomende kosten zijn voor implementatie en aanpassingen die er nog aan de software gedaan moeten worden en of je zelf de instellingen kunt beheren.

Kunnen de toegangsrechten worden beheerd?

Let verder op of de toegangsrechten beheerd kunnen worden. Elk bedrijf is namelijk anders en iedere manager of ondernemer geeft weer andere rechten aan hun medewerkers. Zo zijn er bedrijven die planners inzicht in de loonkosten, maar ook bedrijven waar de loonkosten niet door medewerkers mogen worden ingezien. Het is daarom zeker fijn als je bepaalde rechten en informatie via de software kunt beheren. Je kunt zo zelf bepalen waar je medewerkers toegang tot krijgen en waartoe niet.

Kun je locaties beheren?

Het kan ook zo zijn dat je bedrijf meerdere vestigingen of locaties heeft. In dat geval is het fijn als je deze vanuit een centraal pakket kunt beheren. Met een goed software pakket kun je eenvoudig rapportages draaien, medewerkers uitwisselen en draaien op basis van kostenplaatsen. Zo zijn er nog diverse andere mogelijkheden.

Wat is de prijs van de software?

Vergeet niet goed te letten op de prijs van de software. Je kunt ervoor kiezen om de software in een keer af te nemen, maar ook de keuze maken voor een abonnement. Kies je voor een abonnement, dan hoef je niet meteen een groot bedrag te betalen. De prijs is altijd doorslaggevend bij de keuze voor een software pakket. Je wilt uiteraard niet teveel betalen voor wat je krijgt. Daarom is het belangrijk op zoek te gaan naar een software pakket met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Kijk goed naar de software die je meer te bieden heeft dan je nu nodig hebt. De kans is namelijk aanwezig dat je sommige functies in de toekomst wellicht wel nodig hebt. Zo hoef je niet over te stappen naar een ander software pakket, omdat je huidige pakket niet meer aan de eisen voldoet.

Bedenk of je online of offline software wenst

Bedenk voor jezelf ook of je online of offline software wenst. Er zijn diverse verschillen tussen online en offline software, welke wij hieronder voor je op een rij gezet hebben.

Online software:

Voordelen:

– Lage maandelijkse kosten

– Doorgaans geen aanschafkosten

– Te gebruiken op elke locatie

– Ook te beheren via een mobiele app

Nadelen:

– Oude internetbrowsers ondersteunen de software niet altijd

– Gegevens bevinden zich bij een derde partij

Offline software

Voordelen:

– Software staat op je computer

Nadelen:

– Hoge aanschafkosten

– Je moet zelf je back-ups maken

– Crasht de computer, dan is de data weg

Gebruik de personeelsplanning software van primion

Met de personeelsplanning software van primion weet je zeker dat jouw personeelsplanning altijd goed geregeld is. Via prime Plan zet je binnen no time je eigen bedrijfsplanning op. In ons systeem kun je het werkrooster van al je medewerkers eenvoudig inplannen. Ook kun je invoeren welke taken er dienen te worden uitgevoerd. Met onze software kun je dus meer dan alleen je personeel inplannen. Wij leveren een slimme app en software, zodat je op een strategische bedrijfsplanning kunt maken. De software van primion ontzorgt je geheel, waardoor jij je weer op andere taken kunt focussen. Neem meteen contact op voor meer informatie over onze personeelsplanning software.

https://www.primion.nl/