Multiresource
Image default
Zakelijk

Samenwerken binnen Office 365

Met de komst van office 365 zullen veel bedrijven die zijn overgestapt naar het cloud based platform van Microsoft volop gebruik maken van Exchange met bijbehorende office toepassingen als outlook, Word, Excel en PowerPoint. Toch zullen er ook veel bedrijven zijn die nog beter zouden kunnen samenwerken wanneer ze Office 365 “Collabration” functies zouden gaan gebruiken. In dit artikel zullen we meer informatie geven over de mogelijkheden van SharePoint online binnen Office 365.

De mogelijkheden van SharePoint online

SharePoint online is standaard aanwezig in de Office 365 omgeving en kan worden gezien als een intranet waarbij er op verschillende aspecten kan worden samengewerkt. Zo kunt u uw eigen organisatie organisatorisch inrichten binnen SharePoint met gebruikers en bevoegdheden. Er kunnen verschillende dashboards worden gemaakt waar alle vertegenwoordigers een Agenda, taken of documenten kunnen bewerken. Er is versiebeheer mogelijk over documenten en er kan interactief met elkaar gecommuniceerd worden. Zo kan de verkoopafdeling zijn eigen werkomgeving hebben waar een overzicht is te vinden van de sales vergaderingen en verlagen met bijbehorende actielijst. PowerPoint presentaties voor de verkoop en factsheets voor producten. Maar denk ook aan offertes die naast het CRM systeem ook hier worden bewaard op 1 centrale plek. Bovendien kunnen er rapporten worden gemaakt en eventueel documenten worden gedeeld met externe klanten of prospects.

Inrichting en training

Natuurlijk moet u wel met een goede Microsoft office 365 training staten om alle functionaliteiten van het platform eigen te maken. De inrichting van SharePoint vergt ook juist vanaf het begin de juiste aandacht en naast de organisatorische invulling is het belangrijk om ook te bepalen welke standaardfuncties nu voorhanden zijn binnen SharePoint online. Ook de content lifecycle is een belangrijk element om goed onder de loep te nemen. Projecten met bijbehorende documenten kunnen binnen SharePoint uitstekend worden beheerd mits hiervoor de benodigde kennis en kunde voor aanwezig is.

https://www.tailorit.nl