Multiresource
Image default
Alarmsysteem

Snel een slot openen met lockpicking?

Het openen van sloten met lockpicking kan namelijk goed vergeleken worden met het oplossen van een puzzel. Ook dit doe je niet heel snel. Je hebt hier tijd voor nodig alle stukjes uit elkaar te zoeken en uitproberen. Een slot openen met een lockpick is zeer vergelijkbaar alleen dan moet je het blindelings doen door het sleutelgat. Het is dus een zeer lastige kwestie om te voltooien. Zeker wanneer je een vast slot in een deur moet proberen te openen.

 

Lastige positie

Dit is een zeer lastige positie om zulk gedetailleerd werk uit te voeren. Normaliteit heb je namelijk tijdens het beoefenen van lockpicking het slot gewoon los in je hand waardoor je in een veel betere positie kunt puzzelen. Helemaal als je bedenkt dat het openen van een slot met lockpicking soms wel uren kan duren. Dan is het geen overbodige luxe om in een redelijk comfortabele positie je werk te kunnen doen.

Je moet je handen namelijk zeer stabiel kunnen houden. Wanneer je dit probeert wanneer je gehurkt buiten voor de deur zit dan kan dit nog wel eens lastig blijken. Kortom voor iedereen nieuwsgierig is naar lockpicking en erover nadenkt om te beginnen en het openen van een slot met lockpicks. Is het dus verstandig om je goed bewust zijn van de beperkingen wanneer het aankomt op de praktische inzetbaarheid van lockpicking.

 

Lockpicking is niet altijd even praktisch?

Omdat lockpicking in veel films worden vertoond als een middel om snel een slot open te krijgen. Hebben veel mensen het idee dat lockpicking dus en realistisch gevaar is voor hun eigen beveiliging. Maar zoals we allemaal weten hebben films vaak de neiging om te overdrijven om de verhaallijn interessanter te doen lijken. Dit is dus ook het geval met lockpicking. Het is namelijk niet voor niets dat de meeste slotenmakers niet eens in bezit zijn van een lockpick set. Als ze dit wel hebben dan is dit hoogst waarschijnlijk voor hobbydoeleinden en niet voor professioneel gebruik. 

https://www.multiresource.nl/goso-lockpick-gereedschap/