Multiresource
Image default
Electronica en Computers

4 tips om niet verslaafd te raken aan gamen

Speelt je 12-jarige videogames en wordt hij boos, wanneer je de telefoon of tablet afpakt? Indien ja, dan is er misschien een kans dat je kind verslaafd is aan videogames. Niet direct een ramp natuurlijk, maar als de vrije tijd en het ‘buiten spelen’ minder worden, dan is het misschien handig om te stimuleren om wat minder achter de console te zitten. Zelfs grote mensen raken verslaafd aan games, zeker als ze meer verantwoordelijkheden hebben zoals in een ‘guild’ of andere groep zitten. Je hebt ook nog mensen die veel tijd besteden aan een eigen server, bijvoorbeeld een mc server, van het bekende spel minecraft.

Wat is game verslaving?

Game verslaving is een spelstoornis die wordt gekenmerkt door dwangmatig spelen, het vermijden van andere activiteiten en belangen ten gunste van gamen, en angst of beperkingen als gevolg van dit gedrag. Sommige obsessieve gamers ervaren zelfs ontwenningsachtige symptomen wanneer hun games worden weggenomen. Dwangmatig gamen is een echt probleem bij sommige kinderen.

Niet alleen kinderen, maar ook volwassen kunnen verslaafd raken aan gamen. Als je het niet vroeg aanpakt raak je heel snel verslaafd. Een game verslaafde vindt nooit dat hij of zij te veel speelt. Maar de mensen om je heen kunnen je dat beter zeggen. Volwassenen zouden echt een begeleiding/training nodig hebben, terwijl kinderen nog door hun ouders gemonitord kunnen worden.

Tips om verslaving te voorkomen

Als jouw kind te veel tijd besteed aan het spelen van games, moet je tijdslimieten instellen. Je kind vindt je beslissing misschien niet leuk, maar je moet wel hard zijn en je aan je beslissing houden. Bepaal van tevoren hoeveel uren en dagen je hem of haar wilt laten spelen.

Doe elke dag andere activiteiten, waaronder sporten. Dit verlaagd de gezondheidsrisico’s van langdurig zitten en spelen. Betrek jouw kind bij alternatieve activiteiten, zoals lezen of tekenen. Neem een time-out en moedig ze aan om iets creatiefs of mentaal stimulerends te doen. Laat ze je helpen met de huishoudelijke taken, zoals het dekken van de tafel voor het avondeten of het opvouwen van de was. Dergelijke activiteiten geven je met andere woorden ook de mogelijkheid om quality time met hen door te brengen.

Moedig ze aan om naar buiten te gaan en met hun vrienden te spelen. Vaak kunnen videogames een uitweg zijn voor kinderen die moeite hebben met mensen om te gaan. Als je dit niet tijdig aanpakt, zullen ze ook niet weten hoe om te gaan met de wereld. Er zijn ook volwassen mensen die gamen als een uitweg gebruiken, omdat ze niet kunnen omgaan met anderen. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om manieren te vinden om de sociale vaardigheden van hun kind vanaf jonge leeftijd te ontwikkelen.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl