Multiresource
Image default
Onderwijs

6 super leuke dansworkshops voor kinderen

Van alle workshops voor kinderen, zijn dansworkshops misschien wel het allervrolijkst. Er klinkt de muziek door de gangen en de kinderen zijn de hele tijd in beweging. Bij elkaar zorgt dit natuurlijk voor een flinke energieboost op school. Er zijn talloze soorten dans die heel geschikt zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Uitputtend opsommen is dus onmogelijk, maar we delen graag een aantal favorieten. Om precies te zijn: zes.

1. Kleuterdans

Workshops kleuterdans zijn er speciaal voor de allerkleinsten. Uitgedaagd door het ritme van de muziek leren de kleuters op welke manieren ze hun lichaam allemaal kunnen bewegen. Voorzichtig zetten ze hun eerste danspasjes en leren ze om gebruik te maken van de ruimte om hen heen.

2. Werelddans

Dansenderwijs kennismaken met andere culturen? Dat kan! Tijdens een workshop werelddans leren kinderen hoe er in landen over de hele wereld gedanst wordt. Onder begeleiding van een dansdocent proberen ze verschillende stijlen zelf uit. Zo worden ze uitgedaagd om hun grenzen steeds een stukje verder te verleggen.

3. Dansexpressie

Met dansexpressie werken kinderen ongemerkt aan vaardigheden die van essentieel belang zijn voor hun ontwikkeling. Op muziek verleggen zij hun grenzen en leren zij hoe ze kracht in hun lichaam brengen en lijfelijk uitdrukking geven aan wie ze zijn.

4. Breakdance

Tijdens een workshop breakdance leren kinderen hoe ze zelf indruk kunnen maken met de powermoves die ze vaak voorbij zien komen in filmpjes. Want eerlijk waar: na een paar uur oefenen, kunnen zij dit zelf ook! En dat geeft natuurlijk een super krachtig gevoel.

5. Capoeira

Is het een dansvorm, of is het een vechtsport? Het is moeilijk te zeggen, want eigenlijk is deze Braziliaans kunstvorm een beetje van allebei. In tweetallen leren kinderen om vechtbewegingen uit te voeren op muziek en de bewegingen van hun ’tegenstander’ te ontwijken.

6. Free running

Free running is wel een heel bijzondere kunstvorm die ergens tussen dans en acrobatiek in zit. De bedoeling is dat de kinderen zich zo sierlijk mogelijk van A naar B bewegen, en daarbij soepel omgaan met de hindernissen die zij tegenkomen. Eerst oefenen in de gymzaal, en dan … de straat op! Welke dansworkshops zie jij wel zitten voor jouw leerlingen?

https://www.grotebroer.nl