Multiresource
Image default
Onderwijs

Wat zijn de populairste studies?

Er is iets dat alle studenten van nu hebben meegemaakt. En iets wat alle scholieren van nu waarschijnlijk op een bepaald moment mee zullen gaan maken. Dit is het maken van een studiekeuze. Voor studenten ligt het maken van deze studiekeuze waarschijnlijk alweer even achter zich, Voor scholieren, met name scholieren uit de examenklassen, is het maken van een studiekeuze iets wat misschien wel een rol speelt in hun dagelijks leven. Sommige scholieren hebben erg veel moeite met het maken van een studiekeuze. Deze scholieren hebben behoefte aan hulp bij studiekeuze. Een goed studiekeuzeadvies kan bijvoorbeeld zijn om een kijkje te nemen bij de meest populaire studies van dit moment. 

Populaire WO studies  

Voor scholieren die nu op het VWO zitten zal studeren aan de universiteit een goede en ook logische mogelijkheid zijn. Deze scholieren zullen dan op WO niveau gaan studeren. Er zijn verschillende studies aan de universiteit die al jaren achter elkaar erg populair zijn onder studenten. Een van deze populaire studies is bijvoorbeeld geneeskunde. Al jarenlang zijn er veel scholieren die graag geneeskunde willen gaan studeren. Een andere studie die de laatste jaren steeds populairder wordt is de studie criminologie. Ook economische studies zijn vaak populair onder scholieren, dan kun je denken aan international business of bedrijfskunde. 

Populaire HBO studies 

Voor scholieren die van de havo afkomen is het een goede mogelijkheid om aan het HBO te gaan studeren. Er zijn trouwens ook vaak mensen van het VWO die gaan studeren aan het HBO. Ook op het HBO zijn er een aantal studies die al jaren er populair zijn onder studiekiezers. Ook op het HBO niveau zijn economische studies al jarenlang een erg populaire optie. Bijvoorbeeld de studie HBO bedrijfskunde of HBO technische bedrijfskunde. Op het HBO is ook toegepaste psychologie al jarenlang een erg populaire en veel voorkomende studiekeuze. 

Populaire MBO studies 

Tot slot kunnen scholieren die in hun examenjaar zitten ook nog kiezen voor een leuke MBO studie. Net zoals in het WO en het HBO is ook in het MBO een economische studie al jarenlang een populaire keuze. Dit kan bijvoorbeeld een studie zijn met focus op sales, management of administratie. Andere populaire studies in het MBO zitten in de sector van de zorg en welzijn. In deze sector kun je bijvoorbeeld kiezen tot de opleiding tot verzorgende. In het MBO zijn ook technische studies al jarenlang erg populair. Bij deze technische studies kun je bijvoorbeeld denken aan een opleiding tot automonteur of bouwvakker. 

 

https://septemberadvies.nl/