Multiresource
Image default
Bedrijven

Afvallen door het aanpassen van je voedingspatroon

Een gezond lichaam is ontzettend belangrijk, om ziekten te voorkomen als hart- en vaatziekten, maar ook gewrichtsklachten en diabetes type 2. Dagelijks worden we verleid door allerlei lekker eten en vooral ook ongezond eten. Denk aan de acties in supermarkten als ook de reclames op televisie die adverteren over jouw favoriete merk chips. Voeding is gewoonweg belangrijk om af te vallen en daarom staan in dit artikel manieren waarop jij op basis van je voeding kunt afvallen.

Suiker

Dit is een grote boosdoener voor je lichaam en dus ook voor je gewicht. Suiker, daar ontkomen we helaas niet aan in de voeding. Overal zit suiker in: koekjes, frisdrank, baksels, muesli, alcohol et cetera. Naast dat het  slecht is voor gewicht helpt het niet bij het afvallen. Als je toch lekker wil blijven eten dan zijn er receptenboeken die helpen bij het afvallen zoals de afslank receptenbijbel. Hierdoor kun je alsnog genieten van een heerlijke maaltijd die je ook nog eens helpt met afvallen. Ook zonder suiker!

Zout

Zo’n andere smaakmaker in je eten: zout. Wat veel mensen niet weten is dat het vermijden van zout ervoor zorgt dat je je eerste kilo’s kwijtraakt in een afslankdieet. Zout houdt namelijk veel vocht vast, wat ervoor zorgt dat je ook veel liter en dus gewicht vasthoudt. Eet minder zoute snacks, eet minder klant-en-klaar gerechten en vanzelf zul je minder zout eten. Gebruik ook die ene afslank receptenbijbel of ander zoutarm dieet om zoutloos te eten.

Eiwit

Waar je van suiker en zout minder moet eten, is het goed voor je lichaam om meer eiwitten te eten. Dit helpt om sneller af te vallen, doordat eiwit voorkomt dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt. Daarnaast word je er ook nog eens sterke van, omdat het een belangrijke bouwstof is voor je spieren. Het zal dan ook een belangrijke stof zijn voor het sporten, omdat je door eiwit sneller herstelt na het sporten. Tevens geeft het je een verzadigd gevoel. Conclusie: alleen maar voordelen om meer eiwit te eten.

https://24taste.nl/afslankreceptenbijbel-ervaringen/