Multiresource
Image default
Bedrijven

Aura: kleuren en betekenissen

Aura’s worden beschouwd als het onzichtbare veld van energie dat ons fysieke lichaam omgeeft en kan veranderen afhankelijk van onze emotionele toestand.

Onze aura is samengesteld uit verschillende aura kleuren, de ene dominanter dan de andere. Bekijk hieronder enkele betekenissen en interpretaties van de kleuren die zich in onze aura’s manifesteren.

Red
Rood is gerelateerd aan de wortelchakra en als er een grotere hoeveelheid rood in de aura aanwezig is, betekent dit dat de wortelchakra stabiel is en zonder enige vorm van blokkade.

Oranje
De kleur oranje is gerelateerd aan de sacrale chakra, geassocieerd met creativiteit. Als oranje in je aura aanwezig is, kan dat erop wijzen dat je een stromende creatieve energie hebt.

Geel
Geel is een kleur die geassocieerd wordt met het zonnevlechtchakra, dat te maken heeft met identiteit en zelfvertrouwen. Een gele aura is een positief teken en van een persoon die zelfverzekerd en bekwaam is.

Groen
Groen is de kleur die verband houdt met het hartchakra: zelfliefde, voor mensen dicht bij anderen, gevoelens van medeleven en vergeving. Als jouw aura groen is, houdt je waarschijnlijk van muziek en natuur en voelt je zich niet graag opgesloten.

Roze
Een roze aura (de kleur die, samen met groen, wordt geassocieerd met het hartchakra) betekent dat je vriendelijk, zorgzaam en liefdevol bent.

Net als de kleur groen, vertegenwoordigt de roze tint in je aura het hartchakra, en betekent dat de persoon open en ontvankelijk is voor nieuwe emoties.

Blauw
Blauw is de kleur van de keelchakra, geassocieerd met expressie en waarheid. Dit betekent dat de persoon die zijn aura in blauwe tint heeft, gemakkelijk zijn ideeën kan uitdrukken.

Paars
Paars is een kleur die gerelateerd is aan het derde oog chakra geassocieerd met intuïtie. Iemand die paars als overheersende kleur in zijn aura heeft, kan paranormale, empathische of intuïtieve gaven hebben.

Wit
Wit is verbonden met de kruinchakra, die ons verbindt met de universele energie. En je hebt een persoonlijkheid met een sterk gevoel van verbinding met iets groters dan jezelf.

Zwart
Als er zwarte of bijzonder donkere gebieden in je aura zijn, is dat een teken dat een deel van je uitgeput of moe is.

Neem in dat geval even de tijd om te stoppen, te helen en je energieniveaus in balans te brengen om je aura wat lichter te maken en je energieveld (en chakra’s) weer in balans te brengen.