Multiresource
Image default
Huishoudelijk

Badkamer schilderen, hoe doe je dat?

De badkamer! Je brengt er zonder dat je er bij stil staat meer tijd door dan je denkt. Als je net wakker bent is het vaak de eerste plek waar je naartoe gaat voordat je ook maar iets anders doet. Je doucht er om je vervolgens klaar te maken om naar je werk of school te gaan en als je ’s avonds thuis komt fris je je daar vaak even op. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om hun badkamer interieur een persoonlijk teintje te geven. Als je jouw badkamer een frisse make-over wilt geven dan is het schilderen van je badkamer de makkelijkste oplossing. Zo creëer je een compleet nieuwe look zonder dat je daarvoor grote werkzaamheden hoedt uit te voeren.

Hoe pak je het schilderen van de badkamer aan?

Omdat je in de badkamer veel water verbruikt tijdens het douchen of baden is de lucht er vaak vochtig. Natuurlijk wordt dat vocht afgevoerd door de afzuiger die tegenwoordig in bijna elke moderne badkamer hangt. Desondanks is het wel aan te raden om waterbestendige verf en primer te gebruiken. Weet jij niet wat primer is? Een primer heb je nodig om onbewerkte muren voor te bereiden op de verf die je gebruikt. Je brengt het net zoals verf aan en het zorgt ervoor dat deze beter aan de muur hecht. Bekijk ook wat je in je badkamer wilt schilderen. Wil je alleen de muren en het plafond schilderen of zijn de meubels die er staan en de tegels of voegen ook aan een nieuw kleurtje toe? Je kunt het beste een lijst maken van de dingen die je wilt schilderen.

Naar de bouwmarkt

Nadat je besloten hebt wat je wilt verven is het tijd om te kiezen voor de juiste kleurencombinatie. Kies de kleuren die je leuk vindt, maar onthoud dat donkere kleuren de badkamer kleiner doen lijken, vooral als je ze op het plafond smeert. Zodra je weet welke kleuren je wilt kun je het juiste schildermateriaal kopen bij de bouwmarkt. Vergeet niet dat je voor elk soort materiaal dat je wilt schilderen een andere verf nodig hebt. Muurverf is niet geschikt voor meubels en met verf voor meubels kun je beter niet de muren schilderen. Let ook op de kwasten en rollers die je nodig hebt voor de diverse soorten verf. Medewerkers van de bouwmarkt kunnen je adviseren over de juiste materialen.

Aan de slag

En dan is het zover! Je staat in je kluskleren klaar met alle materialen die je gekocht hebt en wilt aan de slag. Met de volgende tips wordt jouw verfklus een succes. Zorg in ieder geval voor voldoende ventilatie als je gaat schilderen. Als je de badkamerdeur openzet en de ventilator aan doet dan zorg je ervoor dat er altijd voldoende frisse lucht is. Ga je de tegels en voegen ook schilderen? Zorg er dan voor dat je ze schoonmaakt en ontvet. Op die manier zorg je ervoor dat je primer en verf goed hechten. Als je een ligbad hebt dat je wilt verven dan kun je daarvoor een lakverf gebruiken, maar het is wel een erg lastige klus die misschien net het resultaat geeft wat je ervan verwacht.