Multiresource
Image default
Huishoudelijk

Dit is waarom je zonnepanelen juist in de winter moet plaatsen!

Het klinkt natuurlijk vreemd. Aangezien je in de winter niet direct zult denken aan de zon, dat is echt iets voor in de zomer. Maar dat is toch onterecht, er zijn ontzettend veel voordelen van het installeren van zonnepanelen in de koude maanden.

Hoe lager de temperatuur, hoe beter

Zonnepanelen presteren beter op het moment dat die niet te warm wordt. Bij een hoge temperatuur neemt namelijk de geleidbaarheid toe waardoor de lading niet goed gescheiden kan worden. Hierdoor daalt de spanning en is de opbrengst dus minder hoog.

Sneeuw zorgt voor hogere opbrengst

Nee, dit is geen artikel uit de Speld. Sneeuw zorgt écht voor een hogere opbrengst, doordat het namelijk licht weerkaatst. Hierdoor vangen de zonnepanelen dus nog meer zonlicht op. Natuurlijk moet de sneeuw niet óp de panelen liggen. Dan vangen ze helemaal niets meer op.

Ook zonder zon werkt het

Aangezien het zonnepanelen heet zullen veel mensen denken dat het alleen werkt op het moment dat de zon erop schijnt. Dat is alleen niet zo, ook lichtinval is voldoende om energie mee op te wekken. Hierdoor wek je ook in de duisteren kouden maanden voldoende op.

Lagere prijs

In het begin van de zomer zie je vaak dat mensen beginnen met het (laten) installeren van hun zonnepanelen. Dan is natuurlijk de prijs hoger dan in de winter. Laat dus je zonnepanelen vroeg in het jaar installeren. Hierdoor wek je energie op én je bent goedkoper uit.

De totale kosten

Natuurlijk is het wel zo prettig om vooraf te weten wat de totale kosten zijn. Hiervoor kun je onder andere een zonnepanelen offerte aanvragen. Hierop kun je precies zien wat de prijs is van het installeren van de panelen, en hoeveel de zonnepanelen zelf kosten. Je betaalt natuurlijk niet alleen voor het installeren. Daarbij komen overigens ook nog de kosten om ervoor te zorgen dat de opgewekte energie ook omgezet kan worden in de juiste stroom voor je woning.

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen-offerte/