Multiresource
Image default
Huishoudelijk

Beste accuboormachines

Beste accuboormachines

Welkom bij de grote boormachine vergelijking 2020. als een van de meest gebruikte elektrische gereedschappen in het huishouden mag een goede percussieboormachine in geen enkele hobbyruimte ontbreken. Hoogwaardige gereedschappen hebben vaak een versnellingspook, waardoor het motortoerental kan worden aangepast aan de betreffende boorsituatie, evenals constante elektronica, die zorgt voor een constant vermogen. Afhankelijk van het toepassingsgebied moet u bij de aankoop van de machine vooral letten op de maximale boordiameter die de machine in de verschillende materialen toelaat.

Maar welke is de beste boor? Om uw aankoopbeslissing te vergemakkelijken, heeft onze redactie een aantal apparaten onderzocht en de beste slagwerkboormachines samengevat in een overzichtelijke vergelijkingstabel. Met behulp van de filterfuncties kunt u de productkeuze naar behoefte beperken en de gegevens en prijzen direct met elkaar vergelijken.

Onze vergelijkings- en testrapporten zullen u helpen als u een boormachine wilt kopen.

Opmerking: Onze productvergelijkingen zijn gebaseerd op verschillende bronnen, zoals technische gegevens, klantbeoordelingen en boormachinetests door Stiftung Warentest en andere gerenommeerde instituten. Meer over onze evaluatieprocedure.

Hoe werkt een handboormachine?

In een boormachine zit een elektromotor die de gewenste snelheid via een tandwieloverbrenging op het boorgereedschap overbrengt. Om de boormachine te starten hoeft u alleen maar de trekker op het handvat in te drukken. Hoe verder de machine wordt ingedrukt, hoe hoger het toerental van de machine of het toerental van het gereedschap dat in de boorhouder wordt geklemd. Afhankelijk van het materiaal is een ander toerental of koppel nodig.

Wat is het verschil tussen een boormachine en een klopboormachine?

Terwijl beide typen boormachines visueel bijna niet te onderscheiden zijn en geschikt zijn voor hout, metaal en kunststof, is een klopboormachine bovendien uitgerust met een zogenaamd slagwerkmechanisme. Dit zorgt voor een sterkere druk in de boorrichting tijdens het boren, waardoor de machine letterlijk door rotsen en beton wordt “geraakt”. Als u de boormachine universeel wilt gebruiken, is een klopboormachine de betere keuze.

Welke boor is de beste?

De keuze van de juiste boormachine is afhankelijk van de gewenste prestaties en het functiebereik. Voor langere banen kan het gewicht ook een belangrijke rol spelen, waarmee u rekening moet houden bij de aankoop. We hebben de beste modellen met elkaar vergeleken en voor u samengevat in een duidelijke vergelijkingstabel.

Hoeveel kost een goede boormachine?

Goede instapmodellen zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer 50 euro. Als u uw handboormachine regelmatig gebruikt, moet u vanaf 100 euro investeren. In onze vergelijkingstabel vindt u de beste impactboren 2020 inclusief een prijsvergelijking, waardoor u gemakkelijker het juiste model kunt kiezen.

Wat betekent constante elektronica voor een boormachine?

Bij machines met eenvoudige besturingselektronica daalt het toerental zodra de boor dieper in het materiaal dringt. Om een constante snelheid te behouden, moet de operator de snelheid handmatig verhogen met behulp van het voorkeuzeschijfje. Boren met constante elektronica detecteren automatisch zodra de belasting verandert en regelen automatisch de snelheid om een constant vermogen te leveren.

Deze functie is vooral nuttig wanneer het moeilijk is om de snelheid handmatig te regelen, bijvoorbeeld bij gebruik van een boormachine.

Waarvoor dient de snelheidsselectiefunctie?

Boren met eenvoudige besturingselektronica hebben meestal een instelwiel voor de voorselectie van de snelheid – meestal direct op de trekker. Zoals in het hoofdstuk over constante elektronica wordt uitgelegd, kan zo de gewenste snelheid van de boormachine worden ingesteld. Hoe dieper de boor in het materiaal doordringt, hoe meer de snelheid moet worden verhoogd om een constante prestatie te verkrijgen.

Waarom werkt de ingestelde snelheid niet?

Bij de meeste boren werkt de ingestelde snelheid meestal alleen in combinatie met de vergrendelknop. Om de gewenste snelheid te bereiken, moet de trekker eerst volledig worden ingedrukt en vervolgens moet de vergrendelknop worden geactiveerd. De machine draait dan op de gewenste snelheid, die vervolgens tijdens het gebruik kan worden aangepast.

tevredenconsument.nl

https://tevredenconsument.nl/doe-het-zelf/beste-accuboormachines/