Multiresource
Image default
Huishoudelijk

Dingen die je moet doen als je bent buitengesloten

Buitengesloten worden uit je eigen huis kan erg frustrerend zijn en kan je hele dag verpesten en kan leiden tot onvoorziene hoge kosten. Het overkomt, helaas, zelfs de beste onder ons en daarom is het zaak om het hoofd koel te houden en deze belangrijke stappen te nemen om eventuele problemen te minimaliseren die zijn ontstaan als gevolg van de situatie.

Het beste wat je kunt doen in zo’n situatie is om bij voorbaat al voorbereid te zijn en sowieso een telefoonnummer van een 24-uurs slotenmaker bij je te hebben. Door een visitekaartje van zo iemand bij je te hebben, of door de contactgegevens op te slaan in je telefoon, heb je alle noodzakelijke informatie bij de hand mochten er problemen ontstaan.

 Zodra je realiseert dat je bent buitengesloten, is er een ding dat je eerst moet doen voordat je een techneut belt om je te gaan helpen. Als je tot de conclusie bent gekomen dat je sleutels kwijt bent zou je dit eerst aan de politie moeten melden. De reden hiervoor is dat- hoewel onwaarschijnlijk – je sleutels in de verkeerde handen kunnen vallen en daarmee creëer je een risico voor je jezelf en je bezit. Als je je realiseert dat je je sleutels bent verloren, neem dan contact op met de lokale politie om het geval te rapporteren, je krijgt dan een incidentnummer die je aan de slotenmaker locksecure.nl (in Amsterdam) kunt geven. 

Na het doorgeven van het verlies van sleutels, of als je je sleutels nog wel hebt maar niet naar binnen kunt is de volgende stap om een 24-uurs slotenmaker te bellen die je kan assisteren om dingen op te lossen.

Als je een 24-uurs slotenmaker in Amsterdam zoals locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam kiest, kijk dan naar iemand die zo snel mogelijk naar je toekomt in noodsituaties. Veel goede bedrijven zeggen binnen een half uur op de stoep te staan en dat kan een grote opluchting geven als je in slecht weer of regen buiten moet staan wachten.

Je deuren techneut zal normaliter een paar vragen stellen om de kern van het probleem proberen te pakken te krijgen, bijvoorbeeld of het slot kapot is of niet, uit wat voor een soort materiaal de deur bestaat, wat het type slot is dat je hebt, enzovoorts. Met die antwoorden kunnen je ze zo snel mogelijk helpen.

 Hoewel het verleidelijk kan zijn om je met geweld toegang te verschaffen tot je eigen huis, moet je dit ten allen tijde niet doen; met geweld een slot proberen open te breken kan resulteren in grote en prijzige schade, veel meer dan de kosten voor een nood slotenmaker die je in de eerste instantie had ingeschakeld. Tegelijkertijd kan het beklimmen van muren of door een raampje klimmen ook verwondingen opleveren, naast eventuele schade aan je huis.

Het is het zeker waar om te onthouden, zeker in het geval als je je sleutels kwijt ben of wanneer ze zijn gestolen – dat je sowieso je sloten moet vervangen. Daarom is het beter om geduldig een half uur te wachten voordat je een 24-uurs slotenmaker belt om dingen voor je op te lossen.