Multiresource
Image default
Gezondheid

Energierijke voeding voor de etappe

Energierijke voeding zoals aardappelen, pasta en rijst is perfect geschikt voor duursporters die zich voorbereiden op een zware inspanning. Niet voor niets eten wielrenners in zware rondes ‘s ochtends als ontbijt veelal een bord spaghetti. Terwijl volgers in de wielerkaravaan zich bij het ontbijt verlustigen aan een zacht gekookt eitje, een croissant en een glaasje jus d’orange, moeten de wielrenners het doen met een vorm van pasta. De pasta wordt gewoonlijk minimaal twee uur voor de etappe begint genuttigd, zodat het lichaam de energie op tijd heeft verwerkt. 

 

Het humuszuur in Activomin voorkomt maag- en darmen 

 
Dag in, dag uit energierijke voeding verorberen gedurende een drie weken durende ronde eist zijn tol. Niet alleen worden de sporters zelf af en toe volkomen gek van het gebrek aan variatie, ook heeft de spijsvertering van wielrenners het zwaar doordat in korte tijd veel voedsel in energie moet worden omgezet. Daar komen nog allerlei zoete voedingswaren, zoals cola, candy bars en zogenaamde gelletjes propvol suikers bij. Geen wonder dat wielrenners tijdens een grote ronde klagen over hun stoelgang. 

Diverse verzorgers van wielerploegen die bekend zijn met dit fenomeen hebben daarom een aantal tablets Activomin bij de hand. Want Activomin bevat humuszuur. 

 

Informatie over humuszuur

 

Activomin helpt bij het leveren van zware, fysieke inspanningen 

 
Door het humuszuur in de Activomin wordt de energierijke voeding sneller en makkelijker opgenomen door de darmen. Zo helpt Activomin tourrenners om ‘la grande boucle’ uit te rijden en Parijs te halen. Ook duursporters in andere takken van sport, zoals marathonlopers en triatleten gebruiken graag humuszuur om zich beter voor te bereiden op het leveren van een topprestatie.

Doordat een marathonloper slechts enkele wedstrijden per jaar kan lopen, is voorbereiding op deze wedstrijden van cruciaal belang. Door gebruik te maken van humuszuur wordt ervoor gezorgd dat darmfunctie optimaal werkt gedurende de race. Zo kan Activomin bijdragen bij het leveren van zware, fysieke inspanningen.

Lees meer over de toepassing van humuszuur op Health-Solution.eu