Multiresource
Image default
Dienstverlening

Fiscale stimulatie voor innoverende ondernemers

De overheid ziet graag dat bedrijven innoveren, zodat Nederland voorop blijft staan op bepaalde punten. De overheid stimuleert ondernemers om een groeiende economie en een beter milieu te kunnen bereiken, maar ook innovatie is een belangrijk aspect. In dit blog leggen we uit waar je als innovatieve ondernemer fiscaal voordeel kunt behalen.

Innovatiebox

De innovatiebox is ingevoerd om innovatief onderzoek door ondernemers fiscaal te stimuleren. Alle winsten die behaald worden door de onderneming met innovatieve activiteiten, vallen in deze box. Deze regeling is getroffen omdat de overheid gelooft dat innovatie een impuls geeft aan de economie. Vandaar dat de overheid innovatie beloont met een belastingvoordeel. Ben jij hiervan op de hoogte? De meeste ondernemers niet en daardoor laten ze dit voordeel liggen.

Fiscaal voordeel als innovator

Als innovatief bedrijf is het raadzaam om een WBSO verklaring aan te vragen, die is bedoeld voor investeringen in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten of het verbeteren van bestaande producten of diensten. Daarmee kun je namelijk voordelen behalen, zoals lagere loonkosten. De RDA is een nieuwere regeling naast WBSO en staat voor Research en Development Aftrek. De kosten die niet in aanmerking komen voor de WBSO kunnen daarmee sneller ten laste van de winst worden gebracht. Dit kan gelden voor investeringen in apparatuur, laboratorium en materiaal. Verder kun je als ondernemer lenen bij de overheid en subsidies aanvragen, zoals het innovatiefonds MKB+. Zo zijn er nog meer voordelen die je niet moet laten liggen als jij als bedrijf vele bezig bent met innovatie en vernieuwing. Vraag anders een accountant of je boekhouder om hulp, die is waarschijnlijk wel op de hoogte van alle nieuwe regelingen, subsidies en voordelen.

Vraag je accountant om hulp

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het optimaal gebruik maken van onder andere de innovatiebox? 4-Vision is een accountantskantoor in Utrecht. Zij helpen je het maximale fiscale voordeel voor je onderneming te behalen. Je moet aan allerlei voorwaarden voldoen en van heel wat regels op de hoogte zijn om maximaal voordeel te behalen. Vandaar dat het raadzaam kan zijn dat je een accountantskantoor benaderd.

https://www.4-vision.nl/