Multiresource
Image default
Onderwijs

Laat je kind zijn/haar typevaardigheid niet verleren in de zomer

Typen is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt, dit is iets wat geldt voor jong en oud. Echter, kinderen en jongeren groeien hedendaags op met technologische apparatuur. Voor kinderen is typevaardigheid vandaag de dag echt van belang. Je moet je kind er dus in periodes als de zomerperiode er voor behoeden dat hij of zij haar vaardigheid in het typen verliest. In dit blogartikel geven we je hier een aantal redenen voor.

Waarom is dit belangrijk?

Waarom is dit een belangrijke vaardigheid? Kinderen groeien vandaag de dag dus echt op met technologie. Deze apparatuur wordt ook steeds vaker in het onderwijs verwerkt, sommige scholen werken alleen nog maar met computers, en op alle scholen is het sowieso het geval dat een werkstuk getypt moet zijn. Wanneer een kind dus een goede typevaardigheid heeft, dan gaat dit jouw kind dus ook beter en makkelijker af. Een cursus blind leren typen kind is dus ook een goede investering, met een cursus blind leren typen kind leert een kind middels een cursus die speciaal is afgesteld op kindvriendelijk leren typen, leert het kind om te kunnen typen zonder telkens naar het toetsenbord te hoeven kijken en te zoeken naar de juiste toetsen. Dit maakt typen een stuk makkelijker.

Typevaardigheid kinderen

Met typen ontwikkelt jouw kind ook zijn vaardigheden op het gebied van taal, dit is wetenschappelijk bewezen. Kinderen met een goede typevaardigheid maken op taalkundig gebied veel sneller grotere sprongen dan kinderen die dit niet goed kunnen. Kinderen vinden het gebruik van apparatuur ook leuk, of ze nu met school bezig zijn of niet, kinderen vinden leren op deze manier leuker omdat zij over het algemeen de vaardigheid van het typen leuk vinden om te beheersen. Door het leren hier meer op af te stellen, en dit doen scholen ook, maken ze leren voor kinderen leuker en makkelijker. Een goede typevaardigheid heb je de rest van je leven profijt van, snel leren typen is een vaardigheid waar je in je leven veel mee kunt doen, zeker met de snel ontwikkelende technologie.

Zomervakantie

Waarom is het dan belangrijk dat je er voor zorgt dat je kind dit niet verleert in de zomer? In de zomer zijn kinderen minder met schoolse activiteiten bezig, en dus zijn ze ook minder met typevaardigheid bezig. Kinderen verleren dit soort dingen nu eenmaal sneller, en wanneer dit gebeurd, dan moeten ze veel gemaakte progressie opnieuw inhalen, en dit is een enorme verloren investering van tijd. Wat kun je hier dan tegen doen? Je kunt je kind af en toe gedurende de zomer typespellen laten doen, zo onderhouden ze hun typevaardigheid, ze vinden dit leuk, en ze maken vaak ook nog eens goede progressie!

Typevaardigheid is dyslexie proof!

Wanneer een kind dyslexie heeft, dan is dit enorm vervelend, maar een typecursus dyslexie kind is totaal geen verspilling van tijd en geld! Met een typecursus dyslexie kind leert een kind op een speciaal hiervoor ontwikkelde manier om goed blind te leren typen. Blind typen is namelijk een vaardigheid waar het geheugen ook een grote rol speelt! Wanneer je blind kunt typen, dan weet je waar de toetsen op een toetsenbord zich bevinden, dit is allemaal geheugen-gerelateerd. Wanneer je op dit vlak goede progressie met je kind weet te boeken, dan kun jouw kind middels deze vaardigheid, zijn of haar taalvaardigheid fors ontwikkelen! Je hebt dus ook met dyslexie zeker je hele leven profijt van een goede typevaardigheid!

https://typeapp.nl/typecursus-kinderen/