Multiresource
Image default
Banen en opleidingen

Wat doet een coach?

Een coach leert mensen de vaardigheden om verder te presteren. De primaire verantwoordelijkheid van een coach is om de student of cliënt te motiveren om hun potentieel te bereiken op elk gebied of gebieden die verbetering behoeven. Ze ontwikkelen ook specifieke vaardigheden en doelen die belangrijk zijn voor de baan of het soort recreatie. Deze vaardigheden variëren afhankelijk van het type mentor-leerlingrelatie.

Een coach kan een privéleraar, een vertrouwenspersoon of een coördinator voor levensvaardigheden zijn.

Loopbaancoaches beoordelen de capaciteiten en interesses van hun cliënt in relatie tot een carrièrepad. Ze zoeken dan een geschikte loopbaan voor de cliënt en voorzien hem van de nodige technische en interpersoonlijke vaardigheden voor die job.

Coaches kunnen de carrièresuggesties doen op basis van de opleidingsachtergrond van de cliënt, of de cliënt adviseren om meer opleiding te zoeken om een ​​passende carrière na te streven. Loopbaancoaches beoordelen ook de persoonlijkheid van hun cliënt door middel van wetenschappelijke tests en maken zich vertrouwd met alle soorten carrières om de beste match te vinden op basis van de persoonlijkheid van de cliënt. Er wordt ook gekeken naar het gewenste inkomen en type werkomgeving.

 

Hoe ziet de werkplek van een coach eruit?

De werkomgeving voor coaches is net zo gevarieerd als de soorten coaches die er zijn.

Atletische coaches zullen, afhankelijk van het soort sport, een groot deel van hun tijd buitenshuis doorbrengen. In de meeste gevallen moeten ze zelf fysiek fit zijn en zullen ze urenlang op de been zijn om studenten te instrueren in verschillende vormen van lichaamsbeweging en gameplay. Hun schema is meestal erg gestructureerd en consistent, maar het kan zijn dat ze in het weekend en op feestdagen moeten reizen om wedstrijden en trainingen bij te wonen.

Coaches die als onafhankelijke contractanten optreden, kunnen een zeer inconsistent schema hebben. Ze kunnen in het weekend of ’s avonds werken in een poging om aan de planningen van de klant te voldoen. In sommige gevallen komen cliënten voor coaching bij de coach thuis of op kantoor. In andere gevallen reizen coaches naar hun klanten voor privésessies.

Vaak huren grote bedrijven wellnesscoaches in om te helpen bij het verbeteren van de gewoonten van hun werknemers. Coaches in deze functies zullen profiteren van een stabiele en betrouwbare werkomgeving met vaste werktijden. Bijkomende verantwoordelijkheden van deze functies kunnen zijn: deelname aan personeelsvergaderingen en het bijwonen van bedrijfsactiviteiten.