Multiresource
Image default
Bedrijven

Zoutwater of chloor zwembad

Heerlijk zwemmen in je zwembad met chloor- of zoutwater.

Wanneer we een zwembad in de tuin hebben, willen we daarin schoon, veilig en gezond kunnen zwemmen. Als je echter wel een zwembad hebt, maar er niets aan doet om schoon zwemwater te houden, zal het groen worden door de algenvorming. Ook kan het water gaan stinken. Het is niet veilig om te zwemmen in een zwembad met groen water, omdat het algen bevat, maar ook bacteriën en virussen. Je kunt, als je het zwemwater binnenkrijgt, behoorlijk ziek worden. Daarom moet je het zwemwater desinfecteren. Dat kun je doen door aan het zwemwater chloor of zout toe te voegen. Zo worden de algen, bacteriën en virussen gedood.

Desinfecteren met chloor.

Je kunt het zwembad onderhoud uitvoeren door aan het zwemwater chloor toe te voegen. Dit kun je doen door chloortabletten te gebruiken of door middel van een automatische dosering via het leidingwerk. Chloor is een herhalingsproduct bij het zwembad onderhoud. Chloor is voor veel personen niet aangenaam in zwemwater. Het kan jeuk, rode ogen en een gevoelige huid veroorzaken. Daarom gaat men steeds meer over naar een zoutwater zwembad.

Een zoutwater zwembad.

Bij een zoutwater zwembad wordt zout gebruikt als desinfectiemiddel. Het zout kan direct aan het zwembadwater worden toegevoegd. Door een zoutelektrolyse apparaat wordt het zout omgezet naar natuurlijk chloor. Wanneer je dus gebruik wil maken van een zoutwater zwembad moet je ook het zoutelektrolyse apparaat gebruiken. Door gebruik van een lage spanning wordt het zout omgezet in chloor en loog. Vervolgens wordt het chloor weer omgezet in zout waardoor je een geslote systeem krijgt. Je hoeft bij een zoutwater zwembad, maar eenmalig zout toe te voegen. Zout heeft wel het nadeel dat het ijzeren en aluminium leidingen kan aantasten.

Troebel zwembadwater helder maken.

Het troebel zwembadwater helder maken is niet moeilijk. Je moet ervoor zorgen dat het zwemwater een juiste PH-waarde heeft en chloor bevat. Dat kan ook door middel van zout toe te voegen, omdat dat ook een natuurlijk chloor zal afgeven in het zwemwater via het elektrolyseapparaat. Troebel zwembadwater helder maken doe je niet met gewoon zout maar zwembadzout. Zodra het zwemwater weer helder is, kun je heerlijk genieten van je zwembad.

https://alleswater.nl/