Multiresource
Image default
Beauty en verzorging

Omgaan met weerstand

Veel bedrijven zitten hier mee, dat medewerkers het moeilijk vinden om om te gaan met weerstand. Wat is dat nou precies: Omgaan met weerstand? In dit artikel leggen we kort uit wat het precies inhoud en wat de opties hierbij zijn en hoe omgaan met weerstand kunt verbeteren.

Wat is omgaan met weerstand?

De wereld verandert continu, en dat is soms lastig om direct op te pakken. Het mee veranderen in deze super sonische snelle wereld is soms lastig. Het beheren van weerstand is niet effectief als het zich eenvoudig richt op de symptomen. De symptomen van resistentie en deze zijn waarneembaar en vaak openlijk, zoals klagen of eenvoudigweg geen verandering in het proces of gedrag aanbrengen. Hoewel ze duidelijker zijn, zal het focussen op deze symptomen geen resultaten opleveren. Om super erg effectief te zijn in het beheersen van weerstand, moet je dieper kijken naar wat uiteindelijk de weerstand veroorzaakt. Effectief resistentiemanagement vereist de identificatie van de diepere oorzaken van resistentie hoe de weerstand zich bied.

Verandermanagement en weerstand

Tips in dit artikel:

Deze tips zijn afkomstig uit een onderzoek met verandermanagement, uitgevoerd in de afgelopen jaren:

  • Doe de eerste keer goed met verandermanagement
  • Formuleer weerstand formeel
  • Verwacht weerstand tegen verandering
  • Identificeer de oorzaak van de weerstand
  • Betrek de weerstandmanagers

Door deze tips kan je veel leren om hoe je moet omgaan met weerstand. Het verandermanagementteam of de resource kan veel van het werk van de leg in het begrijpen en het aanpakken van weerstand doen. De tactiek voor verandermanagement kan helpen om de beste weerstandsbeheerders in staat te stellen door gegevens te verstrekken over waar resistentie vandaan komt. Heel waarschijnlijk grondoorzaken van resistentie, potentiële tactieken voor het aanpakken van weerstand en hulpmiddelen om resistentie te identificeren en te beheren. Het is goed om als de “juiste” weerstandmanagers actie gaan ondernemen om bezwaren aan te pakken. Deze medewerkers willen we vooruit te helpen in het veranderingsproces, hier door kunnen ze veel leren en succes boeken op de arbeidsmarkt. Om te veranderen wordt je beter, en veel effectiever en dus beter omgaan met weerstand! Hierbij kun je ook denken aan situationeel leidinggeven. Hierbij gaat het vooral om de kracht als coach en de leidinggevende! 

Training omgaan met weerstand

Er zijn vele technieken en trainingen te vinden om goed om te gaan met weerstand. Maar Shine Academy heeft toch wel echt goede trainingen. Kijk daarom voor meer informatie op shine-academy.nl! 

https://shine-academy.nl