Multiresource
Image default
Gezondheid

Top 6 gezondheidsvoordelen van gemberthee

Gember is een knolsoort die al duizenden jaren wordt gebruikt vanwege haar gezondheidsvoordelen. Maar dit betekent niet per se dat je de knol op moet eten! Er bestaat immers ook gember thee. Hiermee kun je ook profiteren van alle gezondheidsvoordelen die deze knol met zich meebrengt. Ben jij benieuwd wat deze voordelen precies inhouden? Lees dan zeker deze blog goed door, want je leest hier alles over de top 6 gezondheidsvoordelen van deze theesoort. Op deze manier weet je precies wat je aan deze heerlijke thee hebt!

Het helpt bij het verlichten van maagklachten

In de eerste plaats is gemberthee ideaal voor mensen die last hebben van maagklachten. Dit komt doordat gember werkt als een stimulans voor je spijsvertering. Het helpt je lichaam om voedsel beter te verwerken en dat is natuurlijk heel erg fijn voor je maag. Daarnaast zorgt gember ervoor dat er minder gas in je maag aanwezig is, wat ook weer goed is voor de spijsvertering. Probeer dus zeker eens gember thee te drinken als je last hebt van maagklachten, want het kan je echt helpen!

Een hulpmiddel tegen reuma

Ten tweede is gemberthee ook een heel goed hulpmiddel tegen reuma. Dit komt doordat gember ontstekingsremmend werkt en daardoor pijn verlicht. Daarnaast helpt het ook nog eens de stijfheid in je spieren te verminderen. Reuma is dus zeker een reden meer om gember thee te drinken!

Probeer deze theesoort dus zeker eens uit als je last hebt van maagklachten of reuma. De kans is groot dat je hier erg veel baat bij zult hebben! Drink je gemberthee liever met een smaakje? Doe dan wat honing of citroensap in je thee. Ook kun je kiezen voor een heerlijk variant met rooibos of groene thee. Dit maakt de thee nog lekkerder én gezonder!

Goed voor de darmen

Als derde is het zo dat gember goed voor je darmen is. Dit komt doordat gember werkt als een probiotica. Probiotica zorgen ervoor dat er meer goede bacteriën in je darmflora aanwezig zijn en dat is natuurlijk heel erg belangrijk voor de gezondheid van je darmen. Daarnaast helpt gember ook nog eens tegen diarree, wat ook weer fijn is voor je darmflora. Probeer dus zeker gemberthee te drinken als je last hebt van je darmen!

Het helpt ook tegen misselijkheid en overgeven

Als vierde voordeel van gember thee is het fijn om te weten dat deze theesoort ook helpt tegen misselijkheid en overgeven. Dit komt doordat gember werkt als een antiemetica. Antiemetica zorgen ervoor dat je maag minder snel draait en dat is vanzelfsprekend erg prettig als je last hebt van misselijkheid of overgeven. Probeer dus zeker eens gemberthee te drinken als je hier last van hebt!

Een uitstekende bron van vitamine C

Verder is gember thee ook een uitstekende bron van vitamine C. Vitamine C is heel erg belangrijk voor je weerstand en daarom is het fijn om hier voldoende van binnen te krijgen. Niet allen is thee van gember gezond, maar kan je ook helpen om je weerstand te verhogen!

Het helpt je om af te vallen

Verder helpt gember thee ook nog eens om af te vallen. Dit komt doordat gember je metabolisme stimuleert en ervoor zorgt dat je lichaam meer vet verbrandt. Daardoor is het dus ideaal om gemberthee te drinken als je wilt afvallen. Probeer dus zeker deze thee te drinken als je wilt afvallen!

Is zelf deze thee maken slim of kun je beter kant- en klare thee kopen?

Tot slot is er nog de vraag of je beter zelf gemberthee kunt maken of dat je hier beter kant- en klare thee voor kunt kopen. Dit is een lastige vraag, want er zitten voordelen aan beide opties. Als je zelf gember thee maakt, weet je precies wat het bevat. Het nadeel van zelfgemaakte thee is echter wel dat het wat tijd kost om deze thee te maken doordat je bijvoorbeeld zelf de gember wortel moet snijden. Kant- en klare thee is op dit vlak een stuk gemakkelijker in gebruik en daarom de betere keuze!

Al met al zijn dit de belangrijkste gezondheidsvoordelen van gember thee. Voor allerlei klachten is deze theesoort dus heel erg fijn en je kunt er echt veel baat bij hebbe

https://www.lossetheekopen.nl/blogs/alles-over-losse-thee/alles-over-gemberthee/