Multiresource
Image default
Telefonie

Videosoncult als e consult tijdens corona

Videoconsult als oplossing tijdens Corona

De coronacrsis heeft duidelijk gemaakt dat de vraag naar directe hulp vrij fragiel kan zijn. In zulke bijzondere situaties als een pandemie staat de zorgsector extra onder druk. Een pandemie leid onvermijdbaar tot nieuwe besmettingen en ziekenhuis opnames en als de aanvoer groter is dan de capaciteit ontstaat er een acute zorgtekort. Gelukkig werken er in Nederland uitstekende virologen, zorgprofessionals en hebben wij de luxe dat we een uitstekende zorgapparaat hebben met moderne technieken en apparatuur. Desondanks is het belangrijk dat we leren van zulke situaties zodat we in de toekomst beter kunnen omgaan met dit soort virussen. In ieder geval totdat we een veilig en werkend vaccin hebben.

Vcare is een van oudsher telecom organisatie met vestigingen in Enschede en Schiphol-Rijk. Door de jaren heen hebben wij bij Vcare ons meer en meer toegelegd op veilige communicatie in de zorg. Dit heeft ertoe geleid dat we volop hebben investeren in onze eigen beveiligde communicatielijnen voor zorgverleners én MKB in heel Nederland. Dankzij onze eigen unieke datalijnen kunnen wij een zeer hoge mate van privacy waarborgen. Ons gehele communicatieplatform , Vcare connect, draait daarom ook volledig in de cloud via onze eigen beveiligde servers. Inmiddels zijn wij marktleider voor telefonie diensten bij huisartsen posten door heel Nederland.

Ons laatste innovatie ontwikkeling is welkome aanvulling in tijden van pandemie. Want met onze nieuwste aanwinst, Vcare Video connent, maken wij het mogelijk dat zorgverleners digitaal en op afstand zorg kunnen aanbieden via online videoconsult. Hoe het werkt? Kinderlijk eenvoudig!

Declareerbaar als e consult bij zorgverzekeraar

De Vcare Video connect applicatie is onderdeel van het Vcare connect communicatieplatform en daardoor direct beschikbaar voor klanten van Vcare. De applicatie is eenvoudig te gebruiken en volledig webbased. Dat betekent dat er geen installatie(software) nodig is. De applicatie is tevens zeer eenvoudig in gebruik. Vanuit een simpele klik start je de applicatie op en kun je een videolink delen via sms of e-mail. Belangrijk om te weten, is dat tijdens het triage gesprek met de cliënt, de telefoonverbinding in stand houdt. De videoverbinding loopt parallel waardoor het gesprek geen hinder ontvangt. Bij het klikken van de link ontstaat direct een veilige beeldverbinding met de zorgverlener.

Belangrijk voor zorgprofessionals is dat deze manier van zorg op afstand vergoed wordt als e consult door zorgverzekeraars. De applicatie biedt namelijk een één of tweezijdig beeldverbinding en door de coronacrisis heeft de wetgever bepaald dat e consulten ook gezien mogen worden als reguliere consulten. Dit is een prettige aanvulling en geruststelling, want zorgprofessionals kunnen nu veel sneller schakelen en dat scheelt veel tijd. Vooral tijdens een coronacrisis is er dan meer tijd vrij voor bijvoorbeeld een huisarts voor het bieden van zorg voor acute gevallen.

Professionele communicatie in de zorg met Vcare connect

Vcare connect is dé oplossing voor zorg en MKB. Dankzij de integratie die wij hebben met bestaande HIS en HAPIS systemen van Pharmapartners, Chipsoft en Topicus kunnen wij de een naadloze geïntegreerde oplossing bieden tussen Vcare connect en het bestaande huisartseninformatiesysteem.

Door de innovaties bij Vcare profiteert MKB Nederland van de voordelen zoals extra beveiligde datalijnen, 24/7 support en een uitstekende dekking in het hele land dankzij onze samenwerking met Vodafone/Ziggo, KPN en Tmobile. Voor zakelijke telefonie ben je dus ook aan het juiste adres bij Vcare, met handige opties zoals vast bellen op mobiel, automatisch doorschakelen en gesprek opnemen tijdens het bellen voor kwaliteitsdoeleinden.

https://www.vcareconnect.nl