Multiresource
Image default
Huishoudelijk

De voordelen van gewicht slaaphulpmiddelen

Hoeveel weet je over zware dekens of verzwaringskussens? Van het verlichten van de symptomen van een autismespectrumstoornis tot het helpen van mensen met slaapstoornissen om de slaap te krijgen die ze nodig hebben. Gewogen dekens kunnen verschillende gezondheidsproblemen helpen verhelpen.

Verlicht slapeloosheid

Totdat je slapeloosheid hebt ervaren is het makkelijk om het af te doen als een lichte slaper. Het is veilig om te zegen dat iemand met deze houding nog nooit echt slapeloosheid heeft meegemaakt. Hoewel je slapeloosheid je misschien niet dwingt om dingen te doen, kan het je leven zeker verstoren. Onderzoek heeft aangetoond dat een vorm van therapie die diepe drukstimulatie wordt genoemd, de afgifte van serotonine bevordert. Dit is een chemische stof die de slaap reguleert.

Helpt bij sensorische verwerkingsstoornissen

Onderzoekers beschrijven sensorische verwerkingsstoornissen als “files” in de hersenen. Er komt informatie binnen, maar het raakt gaandeweg door elkaar en verstopt. Dit kan leiden tot angst en instorting. Sensorische verwerkingsstoornissen kunnen een uitdaging zijn, vooral voor jonge kinderen die niet altijd de emotionele volwassenheid hebben om te verwoorden hoe ze zich voelen. Studies hebben aangetoond dat verzwaarde dekens een kalmerend effect kunnen hebben bij kinderen en volwassenen met sensorische verwerkingsstoornissen. Hetzelfde onderzoek stelt ook dat verzwaringsdeken de angst verminderen die vaak gepaard gaat met de aandoening.

Verbetert de focus voor ADHD

Een van de meest voorkomende kenmerken van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is een gebrek aan focus. Dit kan een probleem zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Terwijl sommige mensen met ADHD moeite hebben met het voltooien van een taak, zijn anderen vatbaar voor impulsiviteit en rusteloosheid. Waar het op neerkomt is dat ADHD een breed scala aan mogelijke symptomen vertoont en dat het niet altijd iedereen op dezelfde manier beïnvloedt. Het is aangetoond dat diepe drukstimulatie, zoals geleverd door verzwaringsdekens, een kalmerend effect heeft dat angst vermindert. En omdat diepe aanrakingsdruk ook helpt bij de stemming en slaap, is het ook ideaal om deze symptomen bij ADHD-patiënten aan te pakken.

https://www.sensolife.nl/c-4637468/verzwaringskussens/