Multiresource
Image default
Huishoudelijk

Inbraak tips

In het afgelopen jaar heeft de gemeente Venray maar liefst 843 inbraken of pogingen tot inbraak meegemaakt. Slotenmaker Venray waarschuwt voor deze criminaliteit en ze raden mensen aan om enkele preventieve stappen te nemen. Slotenmaker Venray geeft u een aantal tips om inbraakpogingen te vermoeilijken.

1 – Laat cilindersloten installeren

Veel huizen beschikken nog over oude, niet-veilige sloten die nooit vervangen zijn. Dit maakt het onbedoeld makkelijker voor inbrekers om uw woning binnen te komen. Laat daarom alle sloten controleren door slotenmaker Venray en laat waar nodig deze sloten vervangen door moderne cilindersloten met veiligheidskeurmerk.

2 – Deel je vakantie pas achteraf

Tegenwoordig gebruiken steeds meer dieven sociale media om te controleren of bewoners thuis zijn. Als iedereen toegang heeft tot uw sociale media-account, kunnen ze ook zien wat u allemaal erop zet. Als u dus post dat u op vakantie bent, dan is het gemakkelijk voor dieven om te proberen in uw huis in te breken. Plaats daarom voordat u terugkeert naar de vakantie geen informatie over de vakantie.

3 – Zorg voor een bewoond uiterlijk bij afwezigheid

Als u lange tijd van huis bent, zorg er dan voor dat het lijkt alsof u thuis bent. Zelfs als er geen auto’s meer voor uw huis staan, is er altijd een manier om de dieven te stoppen. Laat bijvoorbeeld de lamp branden bij de voordeur en heb minimaal lamp aan in huis. Je kunt de lamp ook aanzetten in een van de slaapkamers. Zorg er ook voor dat alle ramen goed gesloten en beveiligd zijn. Slotenmaker Venray kan u ook helpen bij het verbeteren van de veiligheid van uw ramen.

https://slotenmaker112.nl/slotenmaker-venray/