Snelle & veilige alarmopvolging, ’n prettig idee

U moet er niet aan denken: midden in de nacht gaat het alarm van uw bedrijfspand. Er zelf naartoe? Hm… u moet eerst nog goed wakker worden, u aankleden en de auto pakken. Dan is het nog te hopen dat u deze avond niet gedronken hebt … En wat doet u als u aankomt? De held uithangen en op onderzoek uit? Ontdek hieronder hoe u het met alarmopvolging van Bravo Beveiliging sneller, veiliger én beter regelt.

 

Wat is alarmopvolging?

Er komt een alarmmelding of oproep binnen bij een beveiligingsorganisatie. Bijvoorbeeld Bravo Beveiliging. Wij sturen dan direct een of meer mensen (surveillanten) naar de plek waar het alarm of de oproep vandaan komt. Deze mensen rijden in een auto waaraan iedereen meteen ziet dat het om een beveiligingsauto/team gaat. Reageren op zo’n oproep of alarmmelding doen we elke dag van de week, op elk tijdstip. 24/7 dus. Deze verzameling van taken noemen we alarmopvolging.

 

Soorten alarmmeldingen & oproepen

 • inbraakalarm
 • brandalarm
 • persoonsalarm
 • calamiteitenoproep

Bij deze meldingen zorgt Bravo Beveiliging voor professionele alarmopvolging. Zo weet u zeker dat u (verdere) schade zo snel mogelijk voorkomt.

 

Supersnelle alarmopvolging voorkomt tijdverlies

Wat is het allerbelangrijkste als u een oproep doet of als er een alarm gaat? Natuurlijk dat onmiddellijk een professional gaat kijken. Om die snelheid te bereiken heeft Bravo Beveiliging voor alarmopvolging drie zaken slim geregeld:

 1. Digitale verwerking alarm
 2. Dichtstbijzijnde auto/surveillant krijgt bericht
 3. Persoonlijke lijn naar hoofdsurveillant

Wat de gevolgen van bovenstaande acties zijn voor uw alarmopvolging? Dat ontdekt u hieronder.

 

Digitaal & dichtbij (1&2)

Allereerst werken we compleet digitaal. Gaat er dus een alarm? Dan krijgen we dit geautomatiseerd binnen via de Particuliere Alarmcentrale. Hierdoor ontstaat al de eerste tijdwinst. Daarna geeft onze computer aan welke surveillant het dichtst bij de plek is waar de melding vandaan komt. Die surveillant krijgt meteen bericht om naar die plek te gaan. Meestal is er dus al binnen een aantal minuten iemand voor razendsnelle alarmopvolging.

 

Korte lijnen: directe lijn (3)

De derde maatregel die helpt aan snelle alarmopvolging? U krijgt als opdrachtgever een directe lijn naar onze hoofdsurveillant van dienst. Wilt u dus overleg? Dan staat er meteen een professional paraat om met u mee te denken en advies te geven. Deze hoofdsurveillant schakelt waar nodig ook de dichtstbijzijnde surveillant in om te kijken wat er aan de hand is. Zo praktisch en snel werkt onze alarmopvolging.

 

Gegarandeerde werkwijze bij alarmopvolging

Het eerste dat we doen nadat we naar de gemelde plek rijden? De oorzaak van de alarmmelding grondig onderzoeken. Natuurlijk bent u betrokken bij de alarmopvolging; u wilt immers zelf ook weten wat er aan de hand is. Daarom krijgt u na het onderzoek een helder rapport. Daarin staan deze en andere bijzonderheden:

 • Hoe laat was de alarmmelding
 • Hoe laat was de surveillant op de plek waar de melding vandaan kwam
 • Hoe laat ging de surveillant hier weg
 • Wat was de oorzaak (als we die konden vinden)
 • Wat was de oplossing (als we iets konden doen)

Dit rapport ontvangt u digitaal. U leest het dus bijvoorbeeld makkelijk op uw mobiele telefoon. Zo blijft u precies op de hoogte van alle belangrijke details rondom de alarmopvolging.

 

Alarmopvolging in heel NL

Hoe weet u zeker dat we altijd snel komen? Simpel. Bravo Beveiliging heeft een groot team met surveillanten en surveillanceauto’s in Twente; die rijden sowieso in Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal en het buitengebied. Samen staan we garant voor vlotte alarmopvolging in Twente.

 

Wilt u alarmopvolging verderop in het land? Hiervoor werken we met partners in heel Nederland. Ook daar garanderen we snelle actie. U houdt ons daarbij gewoon als contactpersoon. Dankzij ons grote team maakt u trouwens ook makkelijk gebruik van onze andere beveiligingsoplossingen. Zoals objectbeveiliging en mobiele surveillance.

 

Gebruikmaken van betrouwbare alarmopvolging?

Als professioneel beveiligingsbedrijf hebben we jarenlang ervaring met alarmopvolging. Die ervaring zetten we graag voor u in. We denken hierdoor bijvoorbeeld mee over hoe u alarmmeldingen voorkomt. Of hoe u onnodige meldingen vermijdt. Dus… zoekt u een partner die snel reageert als de nood aan de man is? Maak dan nu een afspraak via onze site: Bravo Beveiliging.