Multiresource
Image default
Hobby en vrije tijd

Dit zijn de 3 belangrijkste voordelen van een gaming stoel

Je ziet ze bij steeds meer mensen in huis; een gaming stoel. De grootste streamers hebben ze allemaal en zijn vaak ook nog eens gesponsored. Toch blijft er enige scepsis hangen over hoe groot het verschil is tussen een normale bureaustoel en een gaming stoel. In dit artikel vertellen we je precies wat de voordelen zijn bij het aanschaffen van een gaming stoel.

Compleet verstelbaar

Het eerste voordeel wat een gaming stoel heeft tegenover andere stoelen is de verstelbaarheid. Het belangrijkste bij pc-gaming en achter je computer zitten in het algemeen, is dat het bureau stevig vaststaat. Daarvoor moet je stoel zo volledig verstelbaar mogelijk zijn zodat je zo comfortabel mogelijk bent voor je stevige bureau. Hier spelen gaming stoelen precies op in. Een ​​gewone bureaustoel vinden die op zoveel verschillende manieren kan worden versteld als waarvoor een gamestoel is ontworpen, kan haast onmogelijk te vinden zijn. Gaming stoelen kunnen zelfs tot wel 165 graden achterover leunen en de armleuningen op bijna alle richtingen kunnen versteld worden.

De perfecte zithouding

Het tweede voordeel van een gaming stoel is de houding waarmee je in de stoel gaat zitten. De eerste gaming stoelen werden gemaakt door een bedrijf wat gespecialiseerd was in stoelen van raceauto’s. Bij race-auto’s is het cruciaal om een goede houding te hebben zonder moe te worden van het zitten. Dit is ook bij gaming stoelen het geval, waardoor je zonder probleem uren achter elkaar kan zitten. Daarnaast hebben gaming stoelen een hogere rugsteun vergeleken met andere bureaustoelen. Ze ondersteunen jouw rug en schouders zodat je niet moe wordt. Hoe meer steun je spieren hebben op jouw schouders en rug, hoe meer de stoel je rug recht duwt. Gaming stoelen hebben de perfecte balans gevonden tussen comfortabel zitten en je lichaam lichtjes uit te dagen, met als gevolg dat je lichaam steeds recht geduwd wordt en geen pijn voelt of last hebt van urenlang achter elkaar zitten.

Je wordt vanzelf actief

Het derde grote voordeel van een gaming stoel is dat het een indirecte invloed op je productiviteit heeft. Heb je weleens gemerkt dat je bij bepaalde houdingen veel minder gedaan krijgt? Er is een reden dat je niet vanuit je bed je werk gedaan krijgt. Doordat gaming stoelen je een actieve houding geven, wordt je in je hoofd zelf ook actiever. Daardoor wordt je productiever, of het nou tijdens gamesessies is waar je beter presteert, of bij het schrijven van rapporten wanneer je (thuis)werkt. Een goede gaming stoel bevordert uiteindelijk ook, alhoewel indirect, je mentale efficiëntie.

Dit waren de drie grootste voordelen die een gaming stoel aan jou kan geven. Hopelijk zet dit artikel je aan goed na te denken welke gaming stoel jij aan wilt schaffen. Onderschat niet hoeveel effect een uitstekende ergonomische stoel op je dagelijkse leven kan hebben.